Erlend Loe

Omslaget til Doppler, roman af Erlend LoeEr man til knastør selvironi er Erlend Loe sagen. Loe er en norsk og ret produktiv forfatter, der brød igennem i Danmark med Doppler i 2005. Jeg er er ikke sådan een, der gennempløjer et helt forfatterskab i en fart, men af de tre Loe-bøger, jeg har læst, synes jeg Doppler er den bedste.

Kan man ikke lige få fat i den, er Naiv. Super. fra 1999 et rigtig godt bud på hyggelæsning i vinterferien. Jeg tror, det er i den, Loe skriver, at udråbstegn er så voldsomt et tegn, at man må gøre sig mange overvejelser, inden man bruger det. Ethvert menneske bør, ifølge Loe, kun anvende 2 udråbstegn i hele sit skrivende liv. Det er ikke mange.

Kan man ikke få nok efter Doppler, kan man kaste sig over efterfølgeren Volvo Lastvagnar. Doppler er stadig på flugt fra det at være kompetent. Sammen med sin søn og sin elg-ven Bongo drager han til Sverige. Der møder han en temmelig gammel kvinde, der ryger sjov tobak og en næsten lige så gammel spejder. Vær beredt.

Det er i øvrigt ikke noget krav, at man har tid og mulighed for at holde vinterferie, Loes bøger kan læses når som helst. God læselyst!

FacebookTwitterGoogle+Del
This entry was posted in Læseri. Bookmark the permalink.

One Response to Erlend Loe

  1. Ellen says:

    BEKLAGER – det er ikke Naiv. Super, Loe skriver om udråbstegn, det er i Volvo Lastvagnar.

    I en parantes (bemærk evt. også hans brug af dobbelt-parantes) skriver han:

    Nogle vil mene, at der burde have været et udråbstegn efter  den forrige sætning, men jeg (som skriver dette) synes, at brug af udråbstegn er et tegn på svaghed. Måske kan man anvende udråbstegn to gange i livet, hvis man skriver dagligt. Skriver man sjældnere end dagligt, kan man i visse tilfælde benytte et udråbstegn én gang. Folk, der ukritisk bruger udråbstegn, burde interneres og sendes bort – i det mindste for en tid

Skriv et svar