Elefanter

Det var en stor oplevelse at besøge elefanterne i Elephant Nature Park i Nord-Thailand. I 3 dage var vi der og lærte alt muligt om elefanter. Hvordan de indgår i livslange venindeskaber med hinanden, kan græde tårer, når de mister en ven (kan det nu også være rigtigt?) og hvor sensitive og intelligente de i det hele taget er.

Jeg fik nu ikke lært at kende forskel på alle elefanterne i parken. Selvom kendere ingen problemer har med at kende forskel på forskellige individer, så synes jeg altså, at de ligner hinanden en hel del: Kæmpestore kroppe, lange snabler og store stolper til ben. På trods af benenes imponerende størrelse bevæger elefanter sig overraskende blidt og forsigtigt.

Elefant med mahout på ryggen. Ved flod

Elefanter kan lide at bade og to gange om dagen går elefanterne i Elephant Nature Park ned til floden for at bade. Mahouterne får elefanterne til at lægge sig ned i vandet og så kan de besøgende få lov at skrubbe dem på ryggen (elefanterne, altså, ikke mahouterne). På billedet kan man lige ane, hvordan elefanten i vandet bruger sin snabel som snorkel, mens den har munden under vand. Det kunne jeg simpelthen ikke stå for!

Elefant kaster støv op på ryggen med sin snabel

Når elefanterne stiger op af badet kan man se, hvor forskellig elefanthud kan være: Fra grå til lyserød i mange fine nuancer og mønstre. Men så snart de er oppe af vandet finder de et dejligt, støvet sted og tager støvbad, så alle de fine grå og rosa nuancer bliver til een stor brunlig masse. 

Jojo, elefanthud er skam sart og har brug for beskyttelse mod solen, det skulle være derfor, de tager støvbad. Eller er det mon en slags elefant-makeup?

Elefant med støv og grus på hovedet

FacebookTwitterGoogle+Del
This entry was posted in Rejse and tagged elefanter, elephant nature park, thailand. Bookmark the permalink.

Skriv et svar