Stegeso

Jeg er vild med min stegeso. Jeg fik den forrige år til jul, og jeg er utrolig glad for den. Alt hvad man putter i den bliver mørt, sprødt  og lækkert uden at blive tørt. Nu er vi efterhånden så gode venner, soen og jeg, at jeg kan begynde at improvisere.

I dag var der fasaner på tilbud i det lokale supermarked, men kylling kan sagtens bruges til denne lækre ret. Soen skal så stå lidt længere tid i ovnen, ca. 75 minutter til en kylling på 1500 gram og så er der til 4 sultne personer. Min lille fasanhøne vejede kun 600 gram, den var mør efter en lille times tid og gav mad til 3 medium sultne og ikke-så-kødspisende personer. Hvis man laver retten med kylling og kan lide lækkert sprødt skind, skal man stege kyllingen med brystet opad. Den stærke varme giver det lækreste brune skind.

Gulerødder, kartofler og selleri skæres i grove stykker og lægges i stegesoen. Krydres med salt, peber, persille, timian eller hvad man nu kan lide. Nogle limebåde, et par løg i skiver, et par håndfulde cherry-tomater i halve eller andet fra grøntsagsskuffen kan ryge samme vej. Hæld lidt vand og et skvæt vineddike i soen.

Rens fasanen udvendig og indvendig. Pres den godt til rette mellem grøntsagerne med brystet nedad. Dæk fasanen med små stykker bacon.Stegeso med fasan, grøntsager og bacon. Før bagning

Så er so – og fasan! – klar til ovnen. På med låget:Stegeso med låg på, set oppefra

Ind i en KOLD ovn:Stegeso med låg i ovnen

Luk lågen, tænd ovnen på 250o. Lad soen stå i ovnen en lille times tid, fem kvarter hvis det er en kylling. Dyret er spiseklart, når kødsaften er gennemsigtig.

Ta-dah:Stegeso med fasan, bacon og grøntsager - efter bagning. Set oppefra

Det smagte rigtig, rigtig godt!

FacebookTwitterGoogle+Del
This entry was posted in Mad and tagged fasan, kylling, stegeo. Bookmark the permalink.

Skriv et svar