Oscar

Oscar - a single auger juicerJeg har fået en Oscar. Eller mere præcist, så har jeg KØBT en Oscar. Ikke af den slags, man får for at gøre sig bemærket i filmindustrien, men sådan en lille, buttet sag, der kan producere den mest vidunderlige juice. Oscar juicer stort set alle slags frugt og grønt: Æbler. pærer, ananas, broccoli, agurk, kiwi, kål, salat, gulerødder, fennikel, krydderurter, hvedegræs, citroner, spirer, selleri, rødbeder, ingefær…

Engelsk-sprogede folk med forstand på juice kalder Oscar for en single auger eller en masticating juicer. Det betyder, at Oscar koldpresser juice af alle slags frugt og grøntsager ved hjælp af en slags spiral-cylinder, der nærmest tygger grøntsagerne og derved adskiller væde og fast stof. Resultatet er levende juice, der smager helt vidunderligt og som er fyldt med enzymer og næringsstoffer, som er meget lettere for kroppen at optage, når de ikke er bundet til grøntsagsfibrene.

Er man af den fornærede slags gør det lidt ondt at kassere pulpen, dvs. det der bliver til overs, når juicen er presset ud. Nogle giver det til høns eller hunde, men den slags har jeg ikke, så jeg smider det ud. Jeg har prøvet at lave kiks af det, men det var ærlig talt ikke den store succes. Min trøst er, at kloge hoveder påstår, at langt de fleste næringsstoffer befinder sig i juicen, og at pulpen primært består af fiber. Juicer man konventionelle grøntsager er der desuden folk der mener at have målt, at eventuelle pesticidrester er bundet i pulpen.

I tv-udsendelsen Fuck cancer er levende juice et centralt våben i Chris McDonald og hans fars kamp mod kræften. Juicen fra den twin-gear-juicer, de bruger, skulle være lige et nummer bedre end Oscars. Når jeg alligevel valgte Oscar frem for en twin-gear-juicer, er det fordi twin-gear-juicere er dyrere, tungere og mere besværlige at gøre rene. Jeg er meget, meget glad for min Oscar, der kun tager et øjeblik at gøre ren efter brug.

Går man ind i en hvidevarebutik i Danmark og spørger efter en juicer, bliver man sandsynligvis præsenteret for et udvalg af centrifugal-juicere. De er billigere og hurtigere end koldpressere, men de larmer meget. At drikke friskpresset juice fra en centrifugal-juicer er meget bedre end at drikke pasteuriseret juice fra en køledisk, men juice fra en centrifugal-juicer bliver dels forringet af den opvarmning, der sker under de høje omdrejninger, dels oxiderer juicen under processen, hvilket har en negativ indflydelse på såvel indholdet af vitaminer som det æstetiske indtryk af juicen. En centrifugal-juicer er heller ikke så god til at juice bladgrønt. Bladgrønt-juice (kål, spinat, broccoli, krydderurter etc.) er et absolut must, hvis man juicer for sin sundhed.

Oscar kan så vidt jeg ved ikke købes i Danmark sådan lige pt. Man kan købe en der både ligner og bruger samme presseprincip, men den har ikke Oscars 20-års garanti (5 år på delene).

Se Oscar i brug her.

Oscar kan købes i England. Husk at købe et adapter-stik, hvis du køber elektronik i England – og husk at registrere din Oscar.

FacebookTwitterGoogle+Del
This entry was posted in Mad and tagged juice, juicer, levende juice, masticating, oscar, single auger. Bookmark the permalink.

6 Responses to Oscar

 1. Ben says:

  Tak – har virkligt delt din viden om SLOW juicer til mange! Køber snart HURUM juicer, her i Dk:D JUBIIIIIIIIIIIII

 2. Heidi says:

  Ps. Ifald det kan komme andre derude til gode, fandt jeg en (Oscar Vital Max 900) til 2021,- kr inklusiv shipping fra http://www.energiseyourlife.com ;) Billigere end amazon eller andre steder der sælger dem.

 3. Heidi says:

  Tusind tak for indlægget her! Jeg er ved at købe min egen Oscar nu, vanvittig spændt! ^_^ Fantastisk du lige kunne komme med al den information jeg havde brug for.
  Mange hilsener og alt det bedste til dig :)

 4. Ellen says:

  Hej Inger.

  Jeg har købt min Oscar på http://www.etgodthelbred.dk, men jeg købte den sidste, og de får ikke flere. Det var i hvert fald hvad de sagde, da jeg forsøgte at købe til en veninde også .

  Jeg har, helt uden problemer, købt en MagiMix på http://www.juiceland.co.uk, de sælger også Oscar VitalMax (209£). Jeg elsker min Oscar meget, men hvis jeg skulle købe juicer i dag ville jeg også kigge på Oscar Pro/Hurom Slow juicer. Hurom slow kan købes i DK: http://juulshandel.dk/varer.php?eenvare=1&gr=HU-HuromJuicerHvid (2495,- + porto)

  Husk at købe adapterstik, hvis du køber i England.

  Held og lykke med Oscar-jagt :)

 5. inger munch sandvej says:

  Har du købt din Oscar i England – eller har du bestilt den via nettet? Vil du give mig net-adressen?
  Min datter har en Oscar og den er alletiders – den kan jo så mange andre ting også! Hun hE KØBT SIN VIA NETTET I USA OG DEN BLEV MEGADYR – SÅ MÅSKE ER DEN BILLIGERE AT FÅ SENDT FRA ENGLAND.
  Venlige hilsner
  Inger Munch Sandvej

 6. Hej Ellen tillykke med Oscar!! :-) Mange hilsner Allan

Skriv et svar