Flyttedag

Min blog har holdt flyttedag. I november besluttede jeg nemlig, at bloggens hidtidige hjem, ellengarne.dk, fremover skal bruges til at huse mit offentlige ansigt i forbindelse med mit virke som privatpraktiserende psykolog.

Jeg kiggede mig lidt omkring på nettet og syntes, blog-flytteri lød temmelig besværligt, ikke mindst fordi jeg benyttede lejligheden til at skifte host. Jeg er normalt ikke teknologiforskrækket, men jeg har en  MySQL-brist. Min hjerne slår simpelthen knuder bare jeg SER det ord. Så gode dyr var temmelig rådne, men under en ellers ganske behagelig Skype-hyggesnak med min gode ven Mads, kom jeg til at lufte tanken om bare at smide den ud, bloggen. Mads er en travl mand bosat i VietNam, men han tog sig alligevel tid til at lege flyttemand og flyttede min blog til Texas (internettet har i sandhed gjort verden lille) på et subdomæne. Der stod den så og gjorde google helt forvirret et par måneder, mens jeg var optaget af nyt indhold på ellengarne.dk.  

Bloggen som den så ud før den flyttede hjem

For et par dage siden begyndte jeg for alvor at savne min gamle blog og ledte derfor atter efter forståelige flytteinstruktioner. Jan Skinnerups overskuelige beskrivelse af flytning af en WordPress-blog så ret tilforladelig ud, så jeg besluttede mig for at prøve. Ikke kun fordi Mads havde travlt, men også fordi det da bare ikke kan passe, at jeg ikke kan finde ud af det selv. Så Mads pakkede databasen sammen til mig og lagde den i Dropbox.

Så langt så godt. Og så gik det alligevel som det er gået så ofte før: Min hjerne gik i database-strejke. Nægtede simpelthen at samarbejde. Så med et suk på størrelse med Rundetårn besluttede jeg at installere WordPress fra scratch hos min nye host og copy-paste bloggen derover. En decideret blondinemetode og dertil en umanerlig arbejdskrævende måde at gøre det på. Men det kunne jeg da i det mindste finde ud af.

Jeg installerede WordPress fra bunden og "kom til" at klikke på Tools (Værktøjer) i WordPress' admin-menu. Det eneste man kan fra Tools-menuen er eksport og import – YES! Fra det øjeblik tog det mindre end 5 minutter at eksportere bloggen fra Mads' subdomæne og importere den i den jomfruelige WordPress-installation her på subdomænet. Det var så let, at det nærmest var latterligt – især når man tager i betragtning HVOR meget energi og tid, jeg lige havde brugt på ikke at kunne finde af nogetsomhelst!

Temaer, billeder, plugins og widgets kom ikke med ved eksport-import-proceduren, men de var lynhurtigt ftp'et på plads. Indlæg og kommentarer  er jo det vigtigste – og de var der.

Så velkommen her på subdomænet. Hvad der kommer til at ske her, kan kun tiden vise. Det bliver sikkert, som før, lidt om alt og ingenting: En hel del om svømning i åbent vand. Noget om ord og bøger. Og mad. Vil jeg tro. Vi får se ;) 

FacebookTwitterGoogle+Del
This entry was posted in Web and tagged blog, export, flyttedag, wordpress. Bookmark the permalink.

Skriv et svar