Hjernesnyd

Den menneskelige hjerne er intet mindre end fantastisk. Selvom vi kan scanne og skære og analysere og undersøge, så er vi stadig meget langt fra en komplet forståelse af hjernens funktioner og potentiale.

Hvis du har fulgt med i Sjæl og videnskab, seks lærerige udsendelser på DR2, så sidder du måske også med en pirret nysgerrighed og en masse ubesvarede spørgsmål. Hvad er bevidsthed? Hvor bor bevidstheden? Hvordan udnytter vi vores hjernes fulde potentiale? Hvis du ikke fik set dem, kan jeg kun anbefale dig at se dem på nettet. Indtil videre ligger de på DRs hjemmeside. Afsnit 4 er lige lovlig mærkeligt efter min smag, så hvis du skal prioritere, så se de andre 5 først.

Men men. Uanset hvor snedig hjernen er, så er den også rimelig let at snyde. Dog er et solidt kendskab til hjernens funktioner og en veludviklet fantasi et godt udgangspunkt for lidt hjernesnyderi. De to ting har, om nogen, engelske Richard Wiseman. Han startede sin karriere som professionel tryllekunster, men er nu i besiddelse af både professorat og doktorgrad i psykologi. Ikke ligefrem nogen slagen vej ;)

Såvel youtube som hans egen hjemmeside, Quirkology, er fulde af videoer, der får en til at grine … og forundres. Nedenstående er bare en af mine yndlings-Richard-Wiseman-videoer. Find selv flere på Quirkology og youtube:

FacebookTwitterGoogle+Del
This entry was posted in Psykologi and tagged hjernen, Hjernesnyd, psykologi, Richard Wiseman, trylleri. Bookmark the permalink.

Skriv et svar